Hotel Roberta De Niro w Warszawie

Pierwsi goście restauracji i Hotelu Nobu w Warszawie będą mogli skorzystać z usług tego wyjątkowego miejsca już w pierwszej połowie 2020 roku. Cały projekt będzie kosztować 100 milionów złotych, a nowe, pięciogwiazdkowe miejsce w stolicy otworzy sam Robert De Niro oraz uznany szef kuchni – Nobu Matsuhisa i producent filmowy Meir Teper.

Hotel Nobu w Warszawie ma być „elegancją i prostotą w lifestyle’owym wydaniu”. Obiekt zaoferuje gościom: 120 pokoi, przestrzenne sale dedykowane eventom i wydarzeniom biznesowym, strefę fitness oraz cieszącą się uznaniem, markową Restaurację Nobu. – Początek 2019 roku i najnowszy hotel w Europie, to jednocześnie rozpoczęcie ekscytującej współpracy z naszymi partnerami. Z dumą włączamy Nobu Hotel Warsaw do coraz większej rodziny Hoteli i Restauracji Nobu. W naszym portfolio mamy już 17 hoteli, co jest zgodne ze strategią kreowania własnej, wyjątkowej oferty. Jednocześnie pozostajemy wierni naszej marce i lojalni wobec wszystkich klientów Nobu – powiedział Trevor Horwell, Prezes Nobu Hotels.

Nobu to najlepsza, zawsze 5-gwiazdkowa jakość, wyjątkowy styl, elegancja i komfort. Historia marki zaczęła się pod koniec lat 80 w Los Angeles, kiedy Robert De Niro wszedł do restauracji należącej do szefa kuchni Nobu Matsuhisy. Kilka lat później, wraz z producentem filmowym Meirem Teperem, otworzyli swoją pierwszą Restaurację Nobu na Manhattanie.

Obecnie, blisko 40 Restauracji Nobu na 5 kontynentach odwiedza 3 miliony gości rocznie. Wspólna wizja, dzięki której powstała pierwsza restauracja, pozwoliła założycielom Nobu stworzyć sieć wyjątkowych hoteli. Oferują one swoim gościom najwyższej jakości obsługę i niezwykłe doznania kulinarne, dostarczając niepowtarzalnych wrażeń. Hotele Nobu od lat są odzwierciedleniem bezpretensjonalnej elegancji i oryginalnego wzornictwa.

Nobu to światowa marka, która sławę zyskała dzięki pasji swoich założycieli, wyjątkowej obsłudze i doskonałej kuchni. W połączeniu z polską otwartością i energią, stworzymy ekscytujące i niezwykłe miejsce, które zawojuje serca odwiedzających je gości. Szczególnie cieszy nas, że naszym klientom będziemy mogli zaoferować najsłynniejsze dania mistrza Nobu Matsuhisy, serwowane w restauracjach Nobu na całym świecie i od lat będące synonimem najwyższej jakości kuchni azjatyckiej – powiedziała Karolina Kaim, prezes Tacit Investment.

źródło warszawa.naszemiasto.pl; materiały prasowe

1