Ekologiczne naczynia z otrębów pszennych Biotrem

Technologia produkcji naczyń jednorazowych Biotrem z otrąb pszennych została opracowana przez pana Jerzego Wysockiego, wywodzącego się z rodziny z tradycjami młynarskimi sięgającymi początku XX wieku. Nowoczesny, prężnie rozwijający się zakład produkcyjny oferuje szeroką gamę w pełni biodegradowalnych naczyń i sztućców Biotrem, produkowanych z naturalnych pszennych otrąb spożywczych.

Jednorazowe naczynia z otrąb są doskonałą alternatywą dla naczyń jednorazowych z papieru lub tworzyw sztucznych, których produkcja jest uciążliwa dla środowiska. Proces technologiczny Biotrem nie wymaga znacznych ilości wody, ani wydobycia surowców, ani stosowania związków chemicznych. Z 1 tony naturalnych otrąb spożywczych, będących produktem ubocznym w procesie produkcji mąki, można wytworzyć do 10 tysięcy sztuk naczyń Biotrem, które ulegają pełnej biodegradacji w zaledwie 30 dni.

Naczynia jednorazowe z otrąb nadają się do serwowania dań zimnych i gorących. Można je stosować w piekarnikach i kuchenkach mikrofalowych. Biotrem są wytrzymałe i stabilne – można z nich wygodnie i bezpiecznie korzystać w domu, na pikniku, w barze i w restauracji.

Zakład produkcyjny Biotrem mieści się w podlaskim Zambrowie – w czystym ekologicznie, tradycyjnie rolniczym regionie Polski, stąd dysponuje stałym dostępem do doskonałej jakości surowca. Wydajność obecnej linii produkcyjnej szacowana jest w skali roku na ok. 15 mln sztuk biodegradowalnych naczyń jednorazowych Biotrem i taką samą ilość sztućców z biodegradowalnego plastiku Biotrem PLA. Lista sklepów, w których można kupić produkty dostępna jest na stronie biotrem.pl

źródło Biotrem
zdjęcia Facebook

1